La Policia Local de Palafrugell fa servir drons per atrapar els qui llancen escombraries on no toca

El consistori vol posar fi a les conductes incíviques que donen una "mala imatge" del municipi

Residus, electrodomèstics i deixalles abandonats fora dels contenidors en un carrer de Palafrugell a vista de dron (ACN)

La Policia Local de Palafrugell (Baix Empordà) farà servir drons per atrapar els qui abandonen trastos vells o llancen escombraries allà on no toca. Els agents vigilaran des de l’aire les àrees de contenidors i altres punts del municipi on s’aboquen residus de manera reiterada, que són llocs allunyats del centre i on és fàcil arribar amb una furgoneta o un vehicle gran. D’aquesta manera, la policia vol frenar les conductes incíviques d’aquells que desborden els contenidors, abandonen electrodomèstics, runa o mobles vells al carrer.

L’alcalde de la ciutat, Juli Fernández, ha dit que l’objectiu és atrapar-los i poder-los imposar la multa corresponent. “És una llàstima que per culpa d’un grup reduït de persones, Palafrugell doni mala imatge”, ha assenyalat. El control amb dron de les àrees de contenidors i punts on s’han detectat abocaments s’emmarca dins el pla de xoc de residus que ha engegat l’Ajuntament de Palafrugell per millorar la recollida de deixalles i evitar la imatge de contenidors desbordats. El consistori té clar que, al darrere d’aquest problema, hi ha comportaments incívics d’una part petita de la ciutadania, que acaben perjudicant la resta.

L’Ajuntament ha explicat que, a partir de la setmana vinent, es farà una campanya “intensa” de vigilància i control d’aquells punts que s’han convertit en focus d’abocaments. L’objectiu és frenar les conductes incíviques i que els drons actuïn com a element dissuasiu, per evitar que es llancin escombraries fora d’horari o s’abandonin trastos vells i electrodomèstics en ple carrer.

(Visited 98 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari