El PP avança el PSOE amb poc més del 50% del vot escrutat

El PSC guanya a Catalunya amb 19 diputats i hi ha un triple empat entre Sumar-ECP, ERC i Junts a 7

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al plató del cara a cara a Atresmedia (ACN)

El PP ha avançat el PSOE amb el 53,3% del vot escrutat de les eleccions al Congrés dels Diputats. El partit d’Alberto Núñez Feijóo se situaria com a guanyador de les eleccions amb 131 diputats, 42 més que el 2019, però a frec del PSOE, que tindria més vots arribaria a 130, 10 més que fa quatre anys. En tercera i quarta posició, Vox i Sumar. Els de Santi Abascal baixen de 52 a 31 diputats, 21 menys, mentre que els de Yolanda Díaz n’aconsegueixen 30, 4 més que Podem el 2019. Per darrere, ERC i JxCat empaten a 7 diputats cadascun i la CUP quedaria fora.

El PSC guanya clarament les eleccions generals a Catalunya amb 19 diputats, 7 més dels 12 que tenia actualment, amb el 50% dels vots escrutats. A molta distància hi ha un triple empat a 7 escons entre Sumar-ECP, ERC i Junts. Hi ha un diputat en disputa entre PSC i comuns que ha canviat diverses vegades.

Els republicans, que van guanyar les eleccions del 2019, cauen 6 escons; mentre que la candidatura de Míriam Nogueras en perdria un respecte fa 4 anys; i Sumar-En Comú Podem mantindria els 7 actuals. El PP passa dels 2 als 5 diputats, però se situa a 14 de distància respecte als socialistes. I el partit d’extrema dreta de Vox guanya un diputat i n’obté 2. CUP, que ara en tenia 2, i el PDECat es queden sense representació al Congrés.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari