El PSC crida a concentrar el vot el 23-J i avisa la dreta: “Tremoleu. Us quedarà la sang glaçada”

Batet demana "apostar-ho tot al vermell" en l'acte de final de campanya amb Illa, Iceta i Raquel Sánchez

La cap de llista del PSC, Meritxell Batet, amb el líder dels socialistes catalans, Salvador Illa, i els ministres Raquel Sánchez i Miquel Iceta, a l'acte de final de campanya (Sílvia Jardí, ACN)
La cap de llista del PSC, Meritxell Batet, amb el líder dels socialistes catalans, Salvador Illa, i els ministres Raquel Sánchez i Miquel Iceta, a l'acte de final de campanya (Sílvia Jardí, ACN).

Poques hores abans de tancar la campanya, el PSC ha fet una última crida a concentrar el vot el 23-J. El primer secretari, Salvador Illa, ha carregat contra aquells que fa una setmana “donaven per feta” la victòria de les dretes, i ha avisat: “Tremoleu, us quedarà la sang glaçada”. Illa ha demanat que “ningú es quedi a casa” diumenge i que hi hagi la “màxima mobilització fins a l’últim segon”.

Ha reclamat concentrar el vot “en l’única papereta que pot frenar aquesta disbauxa”. També la cap de llista, Meritxell Batet, ha demanat “apostar-ho tot al vermell”. El PSC ha tancat la campanya en un acte amb la JSC al Valkiria Hub Space on també hi han participat els ministres i números 2 i 3 de la llista, Miquel Iceta i Raquel Sánchez.

Batet ha advertit que els “drets i llibertats” que hi ha ara “es donen per descomptats” i “això no és així”. “Es pot retrocedir i el 23-J ens juguem moltes coses transcendentals”, ha remarcat. La candidata també ha defensat que la convivència a Catalunya ha millorat respecte al 2018. Per tot plegat, ha demanat “dir un no enorme a la dreta i un sí als drets, a la pujada del salari, a les pensions, a Catalunya i per les dones”.

Illa ha avisat que en aquestes eleccions estan en risc “la convivència, la llibertat de creació i el consens”. Ha alertat dels partits com PP i Vox que “advoquen per la confrontació”, que posen en risc la llibertat de creació censurant obres de teatre i revistes en català i que també posen en risc el consens. “Discuteixen evidències com la violència de gènere”, ha lamentat.

També ha insistit que “el problema no és Vox, sinó el PP i Feijóo”. “Un partit d’estat no juga amb la llibertat de creació, amb la convivència ni amb la violència masclista”. El líder dels socialistes ha assegurat que Catalunya “serà decisiva” i “inclinarà la balança en aquestes eleccions” per “seguir avançant”.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari