La JEC obre un expedient sancionador a Vox i a Aragonès

El president de la Generalitat va vulnerar la neutralitat institucional i el partit d'extrema dreta va contractar publicitat abans de la campanya

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el líder de Vox, Santiago Abascal

Fotos: ACN

La Junta Electoral Central (JEC) ha decidit incoar expedients sancionadors, d’una banda, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i de l’altra a Vox. Pel que fa al cap de l’executiu català, l’òrgan electoral considera que hauria vulnerat la neutralitat institucional que exigeix la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) en presentar millores de mobilitat a la comarca del Maresme.

El passat 13 de juliol, Aragonès va presentar la millora del corredor de la N-II i de la C-32 al Masnou, i el PSC va denunciar-ho. Ara, la JEC ha estimat parcialment la demanda dels socialistes i argumenta que el president de la Generalitat, que estava acompanyat de la consellera de Territori, Ester Capella, va trencar el principi de neutralitat en fer “al·lusions elogioses a realitzacions i assoliments resultants de la gestió desenvolupada” pel govern català.

De fet, la JEC assenyala que el simple acte ja va infringir la prohibició d’inauguracions de projectes d’obres públiques durant el període electoral. A més, recorda a Aragonès que “no és el primer cop” que hauria infringit “les prohibicions establertes” a la LOREG, en referència al toc d’atenció que va rebre amb motiu de les eleccions municipals del 28-M.

Expedient sancionador contra Vox

L’òrgan electoral també ha estimat parcialment la denúncia del PSOE contra la formació que lidera Santiago Abascal pels anuncis del partit contra el candidat socialista, Pedro Sánchez, els quals van aparèixer publicats al digital Okdiario abans que comencés la campanya electoral de les generals. En aquest sentit, la JEC argumenta que en contractar publicitat electoral abans de la campanya, el partit d’extrema dreta va vulnerar l’article 53 de la LOREG, motiu pel qual li ha obert un expedient sancionador.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari