Sánchez nega els peatges en la llei de mobilitat sostenible que espera Brussel·les

La CE diu que el pla d’Espanya inclou el "compromís" d’impulsar el "pagament per ús" a les carreteres

Peatges

El candidat del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha negat taxativament aquest dijous que la Llei de mobilitat sostenible que prepara el seu executiu i que espera Brussel·les incorpori el pagament de peatges per circular per les autovies de l’Estat, tot i que no ha fet referència a altres tipus de pagament.

Segons Sánchez, malgrat la “bola” que fan circular PP i Vox, l’executiu espanyol no ha incorporat aquesta possibilitat a la norma, que per altra banda no es va poder aprovar la passada legislatura i que ara hauria d’anar de nou del Consell de Ministres al Congrés. Sánchez ha recordat que en els últims quatre anys, lluny de posar peatges, el seu executiu “ha aixecat mil quilòmetres de peatge” a tot l’Estat.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a La Sexta pocs minuts després que la Comissió Europea ha confirmat que el pla de recuperació que li ha enviat l’executiu espanyol inclou el “compromís” d’impulsar el “pagament per ús” a les carreteres.

En una atenció als mitjans, la portaveu de l’executiu per a Afers Econòmics i Financers, Veerle Nuyts, ha assenyalat que el pla enviat pel govern espanyol -i aprovat per la Comissió- parla d’adoptar “una llei en mobilitat sostenible i finançament del transport abans del desembre de 2023”.

“Entenem que el pla espanyol es refereix a un mecanisme de pagament per a l’ús de les carreteres que començarà a aplicar-se el 2024, sota el principi de que paga qui contamina”, ha afegit.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari