La demanda d’habitatge creix quatre cops més ràpid que la construcció de llars

Un estudi de la UAB insta les administracions a desplegar noves polítiques públiques per trobar un equilibri

Pisos en construcció

La demanda de noves llars va créixer quatre cops més ràpid que l’oferta d’habitatges de nova creació entre els anys 2014 i 2020, segons un estudi del Centre d’Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

En aquest període, l’increment d’unitats residencials ha arribat a 220.000, de les quals 175.000 són formades per persones immigrants, però només s’han finalitzat 50.000 noves llars, recull l’ACN.

Els autors de l’estudi, titulat La demanda d’habitatge. Quo Vadis?, insten les administracions a resoldre aquesta problemàtica i desigualtat desplegant noves polítiques públiques. L’informe, de fet, sosté que si l’oferta no respon a la demanda real, “l’acció pública ha de garantir que la nova oferta sigui sensible a la demanda immediatament”.

Els investigadors han previst que si el model actual es manté i es consolida, “sorgiran necessitats d’habitatge insatisfetes generals per primera vegada en 50 anys”, i que cicles i crisis marcaran un futur en el qual la immigració tindrà un paper clau.

 

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari