Quin personatge de la trama russa del procés ha eliminat el seu Twitter?

Alexander Dmitrenko. És l’empresari rus afincat a Catalunya des dels disset anys que va organitzar dos viatges a Moscou del cap de l’Oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay. Dmitrenko va obrir les portes de diversos mitjans de comunicació i dirigents econòmics i polítics russos, alguns d’ells vinculats al Kremlin, en aquests viatges. Alay va reconèixer, abans de la invasió russa d’Ucraïna, que havia intentat guanyar suports per la independència de Catalunya mitjançant aquests contactes. Després, ho ha negat.

Dmitrenko va pujar, el 10 de maig del 2022, al seu Twitter -@alexdemitre- un missatge en el qual denunciava que el seu telèfon mòbil havia estat atacat en 9 ocasions amb el programa espia Pegasus. El seu nom, però, no apareixia entre les 65 persones que, segons l’informe CatalanGate difós per Citizen Lab i l’independentisme català, havien estat espiats amb aquest programari maliciós. Que un rus aparegués al CatalanGate donava raons als que creuen que l’espionatge del seu telèfon estava justificat si col·laborava en les negociacions pel suport a la independència per part del Kremlin de Vladimir Putin.

Aquest post, però, ja no es pot consultar perquè l’empresari rus ha tancat el seu perfil de Twitter. En va crear un de nou el maig passat, amb la mateixa etiqueta, que aquest dissabte 15 de juliol no seguia a ningú i només tenia un seguidor: Fernando Ramos. Manté obert, això sí, el seu perfil d’Instagram. Allí hi té 744 seguidors i cap referència recent a les seves relacions amb els independentistes que li van demanar un cop de mà perquè Putin dones suport al procés.

(Visited 228 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Quin personatge de la trama russa del procés ha eliminat el seu Twitter?”

Feu un comentari