Educació desplega un decret que remarca el caràcter vehicular del català i reforça la seguretat jurídica als centres

El text precisa que la responsabilitat lingüística és de la conselleria i no de la direcció de l'escola

La consellera d'Educacó, Anna Simó

El Departament d’Educació desplegarà un decret que remarca el caràcter vehicular del català a l’escola i reforça la seguretat jurídica als centres. Segons ha explicat la consellera Anna Simó, es tracta del decret de règim lingüístic del sistema educatiu, que des d’aquest dilluns està en exposició pública i es tramitarà durant els pròxims mesos.

El decret suposa desplegar un reglament ampli que precisa, entre altres, com elaborar i revisar els projectes lingüístics de centre. També posa negre sobre blanc que la responsabilitat dels projectes recau sobre Educació i no sobre les direccions de centre i matisa que els projectes no es poden canviar amb el curs ja començat.

A banda, l’articulat també estableix com a requeriment el C2 de català per accedir a la funció pública docent a partir del curs 2025-2026. Així, el requisit no s’exigirà fins llavors i esperarà que finalitzi el procés d’estabilització actual, que acabarà el desembre del 2024. Sobre com afecta això els professors en actiu s’haurà de valorar a la mesa sindical de negociació.

D’altra banda, el decret de règim lingüístic també garanteix que tot l’alumnat assoleix la competència en tres llengües, assegura l’acollida personalitzada de l’alumnat nouvingut i subratlla l’adequació del model d’immersió lingüística.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari