La CGT convoca aturades parcials i una vaga de 23 hores a Renfe i Adif des d’aquest dilluns

El sindicat critica la sobrecàrrega de feina dels treballadors i alerta d'una "privatització" per les externalitzacions

Cartell de la CGT contra la privatització de les infraestructures ferroviàries

Foto: @SFFCGT

El sindicat CGT ha convocat quatre jornades d’aturades parcials i una vaga a Adif i a Renfe per discrepàncies amb les empreses relacionades amb la jornada laboral, la manca de personal i la càrrega de treball excessiva. Concretament, les aturades a Adif seran en intervals de dues hores (de les 01 h a les 03 h; de 9 h a 11 h i de 15 h a 17 h) aquest dilluns, dimecres 12, dilluns 17 i dimecres 19, i divendres 14 la vaga serà de 23 hores, entre la mitjanit i les onze de la nit. A Renfe només hi ha convocada una protesta de 23 hores el dimecres 19 de juliol.

En el cas d’Adif, el sindicat critica la imposició, per part de l’empresa, de la reducció de jornada a 35 hores setmanals “sense escoltar la plantilla”, i assenyala que podrien crear-se fins a 800 nous llocs de treball “si la direcció d’aquesta empresa i els responsables polítics de la mateixa accedeixen a comptabilitzar els descomptes en dies i no en minuts”. La CGT també assenyala que els treballadors “tenen més càrrega de feina” i que s’està reduint el seu poder adquisitiu alhora que “cada vegada l’empresa externalitza més treballs “per comptar amb una plantilla insuficient”.

Pel que fa a Renfe, el sindicat adverteix d’una “privatització” de la societat Renfe Mercancías, que estaria “buscant un soci”, i alerta que “s’externalitzen contínuament càrregues de feina” i que “perilla el futur de la plantilla ferroviària”. En aquest sentit, la CGT destaca que amb el nou soci no està garantit “que es mantinguin les condicions laborals”, i assenyala que les sobrecàrregues de feina encara empitjoren més per la “taxa de reposició insuficient” davant l’elevada xifra de jubilacions.

En un comunicat, la CGT carrega contra els serveis mínims decretats pel govern espanyol per als dies de protesta i els qualifica de “abusius”. De fet, el sindicat demanarà mesures cautelars a la justícia en considerar que es pretén impedir que els treballadors secundin la protesta. Per part seva, fonts de Renfe han explicat que encara estan pendents dels serveis mínims per a l’aturada de 23 hores del dia 19.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari