Venen temps incerts

En les darreres setmanes, hem conegut l’assassinat de dues dones. Una primera per part de la seva exparella. No era la primera vegada que ho intentava. Ho va provar  més de quaranta, fins que ho va aconseguir. Tenia protecció que va servir de ben poc. L’altra, una veïna de Cornellà, davant de la seva filla de dos anys. Vivien en un pis compartit amb altres familiars que tampoc va sevir per protegir-la. Uns dies després, la premsa publicava l’estat de la qüestió en relació amb la violència de gènere i des que es recullen estadístiques, les dades són esfereïdores. Les dones ateses sumen més de setanta mil a tota Espanya. Més de quaranta mil tenen alguna mena de protecció. La franja d’edat està entre els trenta i els cinquanta anys. Només aquest any han assassinat a 22 dones i 23 infants han quedat orfes, que se sumen als aproximadament mil existents. I hi ha una data encara més alarmant la xifra de més de dues-centes vuitanta dones menors de divuit anys en perill elevat que junt amb altres dones de risc alt  fa un sumatori força alarmant.

Mentre coneixíem aquestes notícies, s’han celebrat eleccions municipals, s’han constituït ajuntaments i comunitats autònomes on VOX ha fet acords amb el PP i s’ha avançat a declarar que la violència de gènere o la violència masclista, no existeix. Neguen el terme perquè consideren que és un terme ideològic. Afirmen que existeix la violència intrafamiliar, terme en desús des de fa molts anys, tal com s’han fet ressò diverses institucions internacionals. Jo pensava que es reprimirien de prendre iniciatives polèmiques per la proximitat de la propera convocatòria electoral, però no sembla que els preocupi gaire.

Una associació vinculada a VOX que es diu Anavid justifiquen els assassinats a les dones amb l’argument que els homes se senten menystinguts als jutjats perquè només protegeixen les dones i els fills dels maltractadors i es prenen la justícia pel seu compte.

No és la primera vegada que coneixem la negativa de la violència de gènere per part de VOX. Fa mesos, van portar al Congrés una iniciativa que va servir per saber l’opinió del tema i res més, de moment. Ara és diferent, han arribat als òrgans de govern i poden bloquejar, des de les institucions les partides pressupostàries per lluitar contra la violència de gènere, que és molt necessària. Venen temps difícils. Ho passarem malament, les dones pitjor, molt pitjor.

(Visited 77 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari