La Fiscalia reclamarà al jutge Llarena que reactivi la detenció de l’expresident Puigdemont

Una vegada que comprovin que no hi ha cap impediment legal per a la reactivació

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont

La Fiscalia sol·licitarà la reactivació de les euroordres contra l’expresident i eurodiputat Carles Puigdemont i l’exconseller i eurodiputat Toni Comín, un cop arribi el moment processal oportú.

Segons avança Onda Cero, els fiscals del procés s’han reunit i deliberat sobre l’escenari que s’obre després de la decisió del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que ha retirat la immunitat a l’expresident català i han decidit que demanaran al jutge Pablo Llarena que torni a emetre les euroordres per delictes que després de la reforma del Codi Penal ja no inclou el de sedició.

L’altra eurodiputada a qui també li han retirat la immunitat, Clara Ponsatí, només està processada per desobediència, per la qual cosa no es dicta una euroordre en ser un delicte que no implica penes de presó, només d’inhabilitació.

Correspon a la Fiscalia i a l’acusació particular, aquí l’Advocacia de l’Estat, demanar al jutge que cursi noves euroordres contra els líders independentistes fugats pels delictes de malversació agreujada i desobediència, atès que Llarena va descartar qualificar els fets de desordres públics quan va actualitzar la seva situació processal després de la reforma penal que va derogar la sedició.

A més dels eurodiputats, la Fiscalia també es pot pronunciar sobre l’exconseller Lluís Puig, l’únic que no estava blindat per la immunitat, per la qual cosa ja es podia haver demanat una ordre europea de detenció, si bé les fonts expliquen que estaven esperant la sentència de Luxemburg per decidir sobre el conjunt.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari