La factura de l’aigua de Barcelona és la més cara d’Espanya, segons l’OCU

Tarragona, Lleida i Girona també superen la mitjana, que se situa en 306 euros

La factura de l’aigua de Barcelona és la més cara d’Espanya, segons un estudi elaborat per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). En concret, el rebut anual per una llar de tres o quatre persones (175 metres cúbics) a la capital catalana ascendeix fins a 520 euros a l’any. Lleida, amb 442 euros de mitjana; Tarragona, amb 435 euros; i Girona, amb 328 euros; també superen la mitjana estatal, que se situa en 306 euros, segons els càlculs de l’OCU.

L’organització de consumidors ha lamentat la disparitat de preus entre ciutats i ha denunciat, a més, que la política tarifaria de molts municipis “no fomenta l’estalvi d’aigua” perquè els costos fixos del servei són “molt alts”. Les xifres de totes les capitals catalanes contrasten amb Guadalajara, on es registra la tarifa més barata de tot Espanya, de 164 euros. L’OCU també ha denunciat que a Lleida la factura s’ha encarit un 13,5% respecte del 2020 i a Girona un 10,7%. A Madrid la factura se situa en 253 euros a l’any.

Pel que fa a la diferència de tarifes, l’estudi alerta que es pot arribar a pagar el triple pel mateix consum en ciutats diferents. En aquest sentit, l’OCU critica que els municipis cobrin quantitats diferents pel sanejament de l’aigua, element “difícilment justificable” tenint en compte que les tasques d’una empresa depuradora “no haurien de diferir molt d’un lloc a un altre”. L’organització ha demanat una “harmonització” de les tarifes i que siguin “transparents, comparables i senzilles”. Així mateix, tenint en compte el context de sequera, ha apostat per penalitzar el consum excessiu d’aigua.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari