TV3 renova ‘Està passant’ malgrat els seus fluixos resultats d’audiència

El darrer programa de la ‘troupe’ independentista de Toni Soler, que costa uns 2 milions d’euros, va ser vist per 76.000 catalans menys que ‘Pasapalabra’

Òscar Andreu, Elisenda Carod i Toni Soler, al darrer programa en directe d'Està passant, el 22 de juny

La graella d’estiu de TV3 no es posarà en marxa fins el 23 de juliol. El programa Està passant ja se n’ha anat de vacances, però. El seu director i presentador i propietari de Minoria Absoluta, la productora que el realitza, Toni Soler, es va acomiadar el 23 de juny fins el setembre. “Ens veiem el setembre, com a mínim”, va dir, confirmant que Està passant ha estat renovat per una setena temporada malgrat els seus fluixos resultats d’audiència. El programa del dia 23, confegit amb fragments dels emesos durant la setmana, va tenir 92.000 espectadors. Va quedar per darrere de Pasapalabra, d’Antena 3, (154.000 espectadors), Sálvame sandía, de Telecinco, (101.000) i Aquí la tierra, de TVE, (92.000).

Està passant i FAQS van ser les dues apostes que va fer Vicent Sanchis per promocionar l’independentisme a TV3 quan en va ser nomenat director. Està passant s’encarregaria de vendre aquest producte embolcallat de suposat humor i FAQS de suposada valentia informativa. Sanchis va arribar a TV3 l’abril del 2017 i Toni Soler i la seva troupe van estrenar programa el 13 de setembre, en plena recta final del procés independentista i a les portes del referèndum de l’1 d’octubre d’aquell any. Quatre dies abans s’havia estrenat FAQS. Sigfrid Gras va assumir la direcció de TV3 el 25 de juliol del 2022 tres dies després que FAQS emetés el seu últim programa. No el va renovar. En canvi sí que va mantenir Està passant a la programació. Dos dies després del nomenament de Gras, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va firmar un contracte amb Minoria Absoluta pel qual li pagaria 1.783.019 euros per produir Està passant la temporada 2022-2023. Com que TV3 també es fa càrrec de despeses com la il·luminació del plató o l’ús de pantalles led per la seva realització, els tres quarts d’hora de programa diaris del programa han acabat costant prop de dos milions d’euros a la CCMA.

Està passant és un programa estancat i reiteratiu. El seu propi presentador ha reconegut en alguna ocasió que n’està cansat i que voldria deixar-lo. Els darrers mesos ha estat freqüent que Soler delegués la presentació del programa en algun dels seus col·laboradors. Han desfilat en la seva conducció Jair Domínguez, Òscar Andreu o Natza Farré. És un equip sòlidament ancorat en l’independentisme i l’antiespanyolisme més primari. Els articles de cada diumenge de Toni Soler a l’ARA o els tuits de Domínguez, Andreu, Farré o de Magí García, un dels seus guionistes, exhibeixen amb més o menys agressivitat els seus plantejaments ideològics, vulnerant l’exigència de neutralitat que el Llibre d’Estil de la CCMA reclama als professionals de TV3 i Catalunya Ràdio.

Si la CCMA renova Està passant és precisament per la filosofia que difonen el programa i els seus col·laboradors, no per una audiència que ja fa temps que va tocar sostre. L’últim programa en directe, que es va realitzar el 22 de juny, va tenir 76.000 espectadors menys que Pasapalabra, el concurs que emet Antena 3 a la mateixa franja horària. Aquell dia, 234.000 catalans van optar per veure aquest concurs mentre que només 158.000 van optar per seguir les bromes de Soler i el seu equip. Pasapalabra va superar Està passant en sis punts d’audiència (18,4% front a 12,5%).

El programa d’aquell dia va ser una bona mostra de l’esgotament dels seus responsables. Es va limitar a una petita secció inicial a càrrec de Jair Domínguez analitzant l’actualitat política i la resta del temps el van dedicar a un concurs amb preguntes a Òscar Andreu i Toni Soler, conduït per Elisenda Carod, una altra de les seves col·laboradores. Una de les preguntes va ser qui dels dos havia votat alguna vegada al PSC, com si fos una qüestió de la qual avergonyir-se. Abans els havien demanat a qui dels dos havien aturat en un control d’aeroport per dur un ganivet. Òscar Andreu va confessar que ell havia votat PSC va precisar que va fer-ho per Borrell, com si això fos encara més vergonyosa. Un dels concursants, el cantant de trap Lildami, va preguntar què era pitjor, dur un ganivet en un control d’aeroport o ser del PSC. Aquest és el programa que tornarà el setembre. Pasapalabra també.

Mentre arriba la programació d’estiu, TV3 reposa programes d’Està passant ja emesos. El del dilluns 26 de juny el van veure 60.000 catalans menys que Pasapalabra.

(Visited 642 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “TV3 renova ‘Està passant’ malgrat els seus fluixos resultats d’audiència”

  1. Què manipuladors! Els resums o reposicions de l’Està Passant, com la majoria de programes, sempre tenen poca audiència. No podeu agafar el “resum” amb la programació regular o analitzar només un dia concret. Si agafeu l’evolució, durant tot el curs ha anat frec a frec amb Pasapalabra, alternant-se el liderat i molt lluny de la resta de la competència (TVE, Telecinco, La Sexta, 8TV o Cuatro) i, sense anar massa lluny, el darrer mes en antena, per exemple, ha guanyat la majoria de dies. La caiguda en nombre absolut de seguidors li ha passat a tots els programes per una caiguda generalitzat del consum televisiu. Pots estar d’acord o no amb el seu contingut, però que és un dels programes més vistos del dia a TV3 i que és un puntal de l’accés al prime time, no hi ha dubte! I si fos directiu de Tv3, només per les seves dades d’audiència segur que el renovaria!

    Respon

Feu un comentari