L’ANC consultarà a les bases si promou el vot nul amb la papereta de l’1-O el 23-J

El secretariat de l'entitat a Girona rebutja "de manera unànime" que es promogui el vot nul o l'abstenció

    Urna de l'1-O

    L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) consultarà les seves bases aquest cap de setmana sobre l’abstenció i el vot nul a les eleccions del 23-J. Aquesta consulta s’emmarca dins del full de ruta, aprovat recentment, i tindrà lloc entre el divendres 30 de juny i el dilluns 3 de juliol. Així, l’entitat independentista preguntarà als socis: “Estàs d’acord que a les eleccions espanyoles del 23 de juliol l’Assemblea promogui l’abstenció activa i el vot nul polític, amb la papereta del sí a la independència del Primer d’Octubre?”.

    La direcció de l’ANC defensa aquesta opció “davant la incapacitat dels partits independentistes per formar un front comú de bloqueig a Madrid”. En un comunicat, l’entitat “reafirma la seva denúncia de l’absència d’una acció efectiva dels partits independentistes per aconseguir la independència després de les eleccions municipals”. Per aquest motiu, l’ANC veu en les eleccions generals del 23-J “una oportunitat perquè el moviment independentista iniciï un canvi de rumb i es visualitzi una unitat estratègica coherent”.

    No obstant això, aquest mateix dimecres, el secretariat de l’ANC a Girona ha rebutjat “de manera unànime” que l’entitat promogui el vot nul o l’abstenció a les eleccions generals del 23-J. A parer seu, no és “just” posar tots els partits “al mateix sac” i, a més, afirmen que si la proposta tira endavant, “de manera immediata farà les delícies de les forces espanyolistes”.

    (Visited 46 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari