L’ANC de Girona rebutja que l’entitat promogui el vot nul o l’abstenció el 23-J

La territorial tem que qualsevol dels dos casos faci "les delícies de les forces espanyolistes"

La presidenta de l'ACN, Dolors Feliu

El secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Girona ha rebutjat “de manera unànime” que l’entitat promogui el vot nul o l’abstenció a les eleccions generals del 23-J, opcions que preveu plantejar en la consulta de la primera setmana del juliol a les seves bases, si no hi ha unitat dels partits independentistes per bloquejar les Corts.

La cúpula de la territorial gironina ha argumentat que, si la proposta tira endavant, “de manera immediata farà les delícies de les forces espanyolistes”. A més, tampoc veu “just” posar tots els partits “al mateix sac” i rebutja “com a mesura de càstig o de pressió cap als partits independentistes” aquest 23-J que l’entitat promogui el vot nul o l’abstenció.

“Vivim plenament el debat i constatem una polarització important, amb socis que hi aposten plenament i molts altres que ho consideren una mala estratègia”, recull en un comunicat.

En concret, l’ANC de Girona ha instat l’entitat a fer efectiva “de manera immediata” la consulta als socis sobre la conveniència de promoure l’abstenció o el vot nul a les eleccions generals, i ha avançat que, si és el cas, la seva resposta serà una negativa rotunda a la proposta.

L’aposta de l’ANC de Girona, crítica amb “l’immobilisme” del Parlament i amb “el suport total i estèril” d’ERC al govern espanyol al Congrés, és que es “redobli la pressió als partits”, i posa com a exemple l’Ajuntament de Girona, on ha assegurat que aquesta aposta ha contribuït “de manera evident” a bastir “un govern municipal netament independentista”.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari