El 14% de les denúncies per violència sexual a Catalunya estan relacionades amb l’oci nocturn

Els Mossos reactivaran aquest estiu el pla per prevenir agressions sexuals en discoteques

L'interior de la discoteca Waka de Sabadell

El 14% de les denúncies per violència sexual presentades a Catalunya entre l’1 de gener i el 30 d’abril d’aquest any estan relacionades amb l’àmbit de l’oci nocturn, ha detallat la portaveu dels Mossos d’Esquadra, Montserrat Escudé, a El Periódico. Segons dades del cos policial, gairebé la meitat d’aquests casos (46%) s’han perpetrat dins dels establiments, i en els que s’han produït fora, la captació s’ha fet en un local d’oci nocturn.

Pel que fa als atacs contra la llibertat sexual de les dones que han tingut lloc a l’interior de les discoteques, en un 74% dels casos han sigut tocaments. Aquestes conductes, indica Escudé, són “menys greus” des del punt de vista penal, però per a les víctimes poden resultar igual de perjudicials que altres delictes.

Amb relació als casos que s’han produït fora de discoteques i bars musicals, un 21% han ocorregut a la via pública i un 19% en domicilis o hotels, però la captació de la víctima per part de l’agressor s’ha fet als locals d’oci nocturn. Concretament, en un de cada tres casos que es produeixen a la via pública i en dos de cada tres que ocorren en domicilis o hotels, l’agressor va conèixer i ensarronar la víctima en un establiment.

Per tot això, tal com ja van fer l’any passat per primera vegada, els Mossos tornaran a desplegar aquest estiu un pla per prevenir la violència sexual en l’àmbit de l’oci nocturn. En col·laboració amb les policies locals, es repetiran els patrullatges en els trajectes que enllacen discoteques i estacions de transport públic i es combatrà la presència d’armes blanques amb el Pla Daga.

Incrementen les denúncies durant més d’un any

Les denúncies per violència sexual han continuat incrementant els primers mesos del 2023 i ja n’hi ha un 19% més que el 2022, una tendència que es manté a l’alça des de finals de la pandèmia. Precisament, l’any passat les demandes per delictes sexuals van augmentar un 10% en comparació al 2021.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari