Lufthansa instal·la la primera filial digital del sud d’Europa a Barcelona amb 300 ocupacions

L'aerolínia obrirà el nou 'hub digital' els mesos vinents de la mà de l'empresa catalana Quantion

El conseller Torrent amb els responsables de Digital Hangar de Lufrhansa

Lufthansa ha escollit Barcelona com a destí del seu primer centre tecnològic al sud d’Europa. Segons ha detallat el Govern aquest dilluns, el nou ‘hub digital’ de l’aerolínia suposarà la creació de fins a 300 llocs i obrirà les portes els mesos vinents de la mà de l’empresa catalana Quantion. El centre es dedicarà a desenvolupar solucions tecnològiques en àmbits com les reserves o l’atenció al client, entre d’altres.

L’Executiu català ha destacat el suport d’Acció en l’arribada d’aquesta inversió que treballarà també per altres companyies com Austrian Airlines. La divisió digital de Lufthansa compta avui amb un miler de treballadors, principalment analistes i enginyers, distribuïts entre Brussel·les, Frankfurt, Viena, Zuric i Gdansk.

“És un projecte que ens situa al capdavant del sud d’Europa com a ‘hub digital’. De fet és un dels cinc més grans que hi haurà presents a la capital del nostre país”, ha apuntat el conseller Roger Torrent en presentar el projecte acompanyat del responsable de tecnologia del Digital Hangar de Lufthansa, Christian Spannbauer, i el conseller delegat de Quantion, Jordi Griful. Tal com a recordat el conseller, Catalunya acull actualment 96 centres tecnològics que generen 15.000 llocs de feina amb una facturació total que supera els 1.400 milions d’euros anuals.

“La previsió és que segueixen establint-se nous ‘hubs’ tecnològics a Catalunya i els que ja hi són creixin”, ha indicat Torrent abans d’apuntar que el sector podria arribar a ocupar fins als 20.000 llocs de feina el 2025. Per la seva part, Spannbauer ha reconegut que van buscar una destinació pel nou centre digital per tot Europa. “No es tracta únicament de trobar el company de viatge perfecte, també cal trobar l’ambient, l’ecosistema, adequat”, ha detallat.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari