Primera reunió a tres bandes entre Guanyem, Junts i ERC pel govern tripartit de Girona

Les tres formacions tenen l'acord avançat però encara queden punts per tancar

Reunió entre els caps de llista de Guanyem, Junts i ERC

Primera reunió a tres bandes entre Guanyem, Junts i ERC per bastir el govern tripartit a Girona. Les tres formacions s’han trobat aquest dijous per primera vegada –fins ara s’havien mantingut reunions bilaterals- i segons les fonts consultades l’acord està avançat, tot i que encara queden alguns punts per tancar.

En un comunicat, els grups asseguren que treballen amb el “compromís” d’arribar a un acord de govern “ampli, de progrés i sobiranista” que sumi 17 dels 27 que conformen el plenari.

El pacte preveu que el candidat de Guanyem, Lluc Salellas, sigui l’alcalde i la cap de llista de Junts, Gemma Geis, vicealcaldessa. La trobada arriba després que aquest dimarts Guanyem donés per fet un acord que Junts i ERC encara veien lluny.

Les eleccions del 28-M van donar 8 regidors al PSC i a Guanyem, tot i que els socialistes van guanyar per gairebé 700 vots. Junts es va quedar amb 6, ERC amb 3 i el PP i Vox amb un cadascun.

Si el pacte a tres bandes s’acaba tancant i Salellas és investit alcalde, serà la primera vegada a la història de Girona que no governa la llista més votada.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari