L’IPC se situa en el 3,2% a Catalunya el maig, set dècimes menys que l’any passat

Els aliments frenen els preus, tot i que són un 11,5% més cars que fa un any

Un home compara els preus de la verdura en un supermercat (ACN)
Un home compara els preus de la verdura en un supermercat (ACN)

L’Índex de Preus de Consum (IPC) ha baixat set dècimes al maig a Catalunya, fins al 3,2%, en comparació amb el mateix mes de l’any passat, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). D’aquesta manera, l’indicador ha tornat a moderar-se després del lleuger repunt de l’abril (3,9%).

Els aliments també han frenat els preus i encadenen dos mesos a la baixa, tot i que són un 11,5% més cars que fa un any. En comparació amb el mes d’abril, els preus s’han mantingut -la variació mensual de l’IPC és del 0%-. Pel que fa a la inflació subjacent -que no té en compte els aliments no elaborats ni l’energia- ha caigut fins al 6,1%.

Al conjunt d’Espanya, la variació anual de l’IPC s’ha situat en el 3,2%, nou dècimes per sota de l’abril (4,1%), i la inflació subjacent interanual ha disminuït cinc dècimes, fins al 6,1%. Per comunitats autònomes, la Regió de Múrcia, Galícia, el Principat d’Astúries i La Rioja són els territoris on més ha disminuït l’IPC.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari