Fort temporal inunda Terrassa i pobles de la Catalunya central

El Museu de la Tècnica ha hagut de ser desallotjat per un intens xàfec de prop de 50 litres en mitja hora

Fort temporal a Terrassa

El Museu de la Tècnica de Terrassa (MNATEC) ha hagut de ser desallotjat aquest dimarts a la tarda enmig de l’intens xàfec que ha caigut a la ciutat, que ha deixat 46,2 litres d’aigua per metre quadrat en mitja hora i ha desbordat rieres que han arrossegat alguns cotxes.

En el cas del museu, l’avís que ha alertat els Bombers indicava l’esfondrament d’un mur del soterrani. El cos d’emergències encara revisa l’indret, però les primeres informacions indiquen que el dany no és estructural.

A banda, la pluja ha afectat les carreteres C-16, C-58 i B-40 al seu pas per la ciutat.

L’Ajuntament terrassenc ha explicat a l’ACN que la pluja ha comportat grans quantitats d’aigua en vies principals com la Rambla, i que les rieres de Palau i les Arenes baixaven plenes de banda a banda. El consistori també indica que ha estat la primera la que ha arrossegat algun vehicle, a l’espera de poder fer un balanç de danys més exhaustiu.

A banda d’aquestes tres carreteres, el Servei Català de Trànsit indica que també està tallada la N-260 a la Vall de Bianya (Garrotxa), la BV-3003 a Sant Mateu de Bages (Bages) i la BP-1103 entre el Bruc (Anoia) i Monistrol de Montserrat (Bages), aquestes dues últimes per esllavissades.

De la seva banda, els Bombers indiquen que entre dos quarts de quatre i les cinc de la tarda han atès 56 avisos a la regió d’emergències Centre (17 a Vic, 13 a Manlleu i 10 a Torelló, els tres a Osona), 27 a la regió Nord (18 a Terrassa i 6 a Viladecavalls), 5 a la Sud i 3 a la de Girona.

(Visited 110 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari