El govern català diu que l’acord per la ronda Nord es tancarà després del 23-J

Els socialistes esperen que els pròxims dies es pugui signar el conveni de la B-40

    La portaveu del govern català, Patrícia Plaja, en roda de premsa (ACN) Data de publicació: dimarts 13 de juny del 2023, 12:41 Localització: Barcelona Autor: Bernat Vilaró

    La portaveu del govern català, Patrícia Plaja, ha explicat aquest dimarts que l’executiu té assumit que no assolirà un acord definitiu amb l’Estat sobre les obres de la ronda Nord de la B-40 al Vallès fins a, com a mínim, després de les eleccions generals del 23 de juliol. Segons Plaja, el fet que el govern espanyol estigui en funcions per la convocatòria electoral és “un condicionant” tan fort que no permet arribar a tancar un pacte definitiu.

    En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu del govern català ha indicat que aquesta situació fa que, ara per ara, la negociació estigui aturada, però ha matisat que l’executiu català “és allà mateix” i manté el seu plantejament i, per tant, “les converses es poden reprendre en el moment que considerin des del ministeri”.

    No obstant això, els socialistes confien que es pugui tancar aviat un acord sobre la ronda Nord. Segons ha explicat la portaveu parlamentària del PSC, Alícia Romero, espera que els pròxims dies es pugui signar el conveni de la B-40, que s’hauria d’haver fet a finals de març. Romero ha manifestat que confia en el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la seva paraula, i espera que “com a mínim” les infraestructures pactades en el marc de l’acord pels comptes catalans tirin endavant, fet que també inclou el macroprojecte del Hard Rock.

    (Visited 51 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari