El govern espanyol finançarà la ronda nord “al marge” de la disposició addicional tercera

El ministeri de Transports enviarà una proposta a la Generalitat en els pròxims dies

Carretera B-40, el Quart Cinturó (Generalitat de Catalunya)
Carretera B-40, el Quart Cinturó (Generalitat de Catalunya).

El Ministeri de Transports s’ha obert a finançar les obres de la ronda nord “al marge” de la disposició addicional tercera, és a dir, amb una “altra fórmula” de finançament. Ho ha explicat el número dos del Ministeri, David Lucas, en una atenció als mitjans després de reunir-se amb representants de la Generalitat a Madrid.

El govern espanyol enviarà una proposta al Govern en els pròxims dies i espera concretar l’acord en una nova reunió la setmana que ve. A més, el Ministeri de Transports accepta limitar les obres al tram entre Terrassa i Sabadell, uns sis quilòmetres.

Fonts de la Generalitat han remarcat que volen per escrit el compromís del govern espanyol de buscar una font de finançament alternativa a la disposició addicional tercera i que les obres es limitin a la ronda nord sense entrar en una possible prolongació fins a Granollers, el que seria el Quart Cinturó (B-40).

Lucas ha afirmat que és “factible” i “possible” tancar un acord abans de les eleccions del 28-M tenint en compte “la voluntat d’ambdues parts demostrada avui”.

A la sortida, la secretària general de Presidència, Núria Cuenca, ha assegurat que tant el Ministeri de Transports com la Generalitat tenen “ganes d’arribar a un acord com més aviat millor” i s’han instat a “treballar ràpidament”.

La trobada s’ha fet dues setmanes després que acabés el termini per tancar l’acord i la d’aquesta tarda ha estat la primera reunió presencial que han mantingut a Madrid. Les dues parts havien intercanviat prèviament documents i fonts de la Generalitat apuntaven que hi havia opcions d’arribar a una entesa.

L’acord per la B-40 forma part del pacte de pressupostos de la Generalitat amb el PSC. Fins ara els socialistes proposaven finançar la ronda nord amb la disposició addicional tercera de l’Estatut i deixar oberta la porta a continuar ampliant la carretera més enllà del tram pactat entre Sabadell, Terrassa i Castellar del Vallès.

Per part del Govern han assistit a la trobada la secretària general de Presidència, Núria Cuenca; el secretari general de Territori, Joan Jaume; i el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas. I del govern espanyol hi han participat el secretari d’estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, David Lucas, i el secretari general d’Infraestructures, Francisco Javier Flores.

(Visited 16 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari