Aragonès treu Cambray i Fernández del seu govern i recupera Simó i Capella

El president ha aprofitat que Jordà havia de deixar l’executiu per a ser la número 2 d'ERC pel 23-J

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en atenció als mitjans des del Monestir de Montserrat (ACN)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha optat per remodelar el seu govern. Aprofitant que la fins ara consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, havia de deixar l’executiu per a ser la número 2 de la llista d’ERC al Congrés per al 23-J, Aragonès ha volgut anar més enllà i ha rellevat els titulars d’Educació, Josep González Cambray, i de Territori, Juli Fernández.

Per a substituir Jordà, tal com ha avançat Catalunya Ràdio i ha confirmat l’ACN, el president ha decidit posar David Mascort, fins ara secretari d’Agricultura i membre de l’equip del mateix departament. Però per a les altres carteres, Aragonès recupera antics noms de l’executiu català, ubicant Anna Simó a Educació i Ester Capella a Territori.

Aragonès ha declarat que ha fet aquests canvis “per afrontar la segona part de la legislatura amb més fortalesa i energia renovada”. El president ha volgut agrair la tasca de Cambray, Fernández i Jordà al capdavant dels seus respectius departaments, i ha destacat que les tres persones que els substituiran tenen l’encàrrec de “consolidar els canvis per continuar fent avançar el país”.

Alhora, ha defensat que ara era el moment idoni per fer canvis a Educació, ja que s’està a finals de curs, i ha asseverat que la previsió és que les eleccions al Parlament se celebrin el febrer de 2025, de manera que s’esgoti la legislatura. “L’estabilitat és imprescindible per donar resposta als reptes de la societat. D’aquí els canvis”, ha reiterat.

El cap del govern de la Generalitat també ha remarcat que Simó, Capella i Mascort són persones de la seva “màxima confiança”, i que ara és una “oportunitat” per posar “energies renovades” a l’executiu, per tal d’afrontar els “reptes” que queden fins al febrer de 2025.

La incorporació de Capella al capdavant de Territori també provocarà un relleu a la delegació del govern català a Madrid. La que va ser número 2 d’Ernest Maragall a la llista del 28-M per Barcelona haurà de deixar el càrrec  de delegada després del 23-J. La presa de possessió serà aquest dilluns a partir de les 16 hores al Palau de la Generalitat.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari