Acord per negociar a l’Eurocambra la millora laboral dels ‘riders’

Vuit estats de la UE, malgrat l'acord, reclamen un text més ambiciós

Rider

Els ministres de Treball de la Unió Europea (UE) han arribat a un acord per negociar amb el Parlament Europeu la directiva comunitària que ha de millorar les condicions laborals dels repartidors de les plataformes de comerç digitals, coneguts com els riders.

L’entesa, assolida aquest dilluns a Luxemburg, introdueix la definició de la situació laboral de cada empleat i la fixació de les primeres normes sobre l’ús de la intel·ligència artificial en el lloc de treball com a progressos més destacats, segons recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

No obstant això, vuit estats membres de la UE, entre els quals Espanya, han signat una declaració on sostenen que el text és encara insuficient i demanen “més ambició”, a partir de la jurisprudència fixada pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

Concretament, reclamen ampliar-ne l’àmbit d’aplicació per evitar “desequilibris” entre les plataformes i els treballadors, perquè la UE esdevingui “el líder mundial en la millora de les condicions laborals dels treballadors”.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari