ERC i PSC s’entenen i pacten per governar junts als ajuntaments

Les formacions estan fent acords a l'àmbit del centreesquerra municipal a municipis com Móra la Nova (Ribera d'Ebre) i Palamós (Baix Empordà).

Jesús Álvarez, d'ERC, i Carlos Trinchan, del PSC, signen l'acord per fer govern municipal a Móra la Nova (Ribera d'Ebre)
Jesús Álvarez, d'ERC, i Carlos Trinchan, del PSC, signen l'acord per fer govern municipal a Móra la Nova (Ribera d'Ebre).

ERC i PSC s’estan entenent fent pactes a l’àmbit del centreesquerra municipal per governar junts a ajuntaments de Catalunya. Els últims acords anunciats han estat els de Móra la Nova (Ribera d’Ebre) i Palamós (Baix Empordà).

Les executives locals d’ERC i el PSC a Móra la Nova han avalat aquest dissabte la proposta d’acord per governar units els pròxims quatre anys. En l’àmbit organitzatiu, l’alcaldia del primer any i mig recaurà sobre el regidor que designi el PSC i la primera tinència d’alcaldia recaurà sobre el regidor que designi ERC. La resta de legislatura, dos anys i mig, el representant d’Esquerra serà l’alcalde i el dels socialistes serà el primer tinent d’alcalde. ERC va treure cinc regidors i el PSC, tres. Junts es quedarà a l’oposició amb tres regidors.

ERC Palamós ha arribat a un primer acord amb la llista municipal del PSC per formar govern, però es continuarà treballant per “establir ponts amb altres forces”. De moment, sumen vuit dels 17 regidors del ple (la majoria està en nou). Ambdues forces coincideixen en “l’oportunitat de compartir reptes programàtics”, així com en què “s’ha generat el marc comú de confiança necessari perquè s’estableixin les bases d’un acord de govern”.

Un pacte en el qual no ha participat el PSC s’ha fet a Sénia (Montsià). ERC i Alternativa Senienca han anunciat aquest dissabte que governaran junts amb una majoria absoluta de set regidors sobre 13. El pacte inclou l’elecció de Victòria Almuni (Endavant la Sénia-ERC) com a alcaldessa i d’Arturo Martínez (Alternativa Senienca) com a primer tinent d’alcaldia. ERC, amb cinc regidors, va guanyar les eleccions per pocs vots a Futur la Sénia-Movem Terres de l’Ebre, propera als comuns, que també va obtenir cinc regidors. Alternativa en va obtenir dos i el PSC només va aconseguir un regidor.

(Visited 160 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari