La Comissió Pegasus convoca Quim Torra després que es queixés perquè no l’havien citat

L’ex-president de la Generalitat acusa ERC de no haver utilitzat el ‘CatalanGate’ per generar conflicte amb Espanya i diu que “hi ha hagut un interès mastodòntic per sepultar-lo”

Quim Torra ensenya el seu mòbil en l'acte sobre el 'CatalanGate' que va organitzar la seva Oficina com a ex-president el passat dia 5 a Girona

L’ex-president de la Generalitat Quim Torra no està inclòs entre les prop de cent persones que han estat convocades a comparèixer al Parlament per la “Comissió d’Investigació sobre l’Espionatge de Representants Polítics, Activistes, Periodistes i llurs Familiars per part del Regne d’Espanya amb els programes Pegasus i Candiru”. Finalment, hi compareixerà perquè ho ha demanat explícitament als responsables d’aquesta comissió, presidida pel diputat d’ERC Josep Maria Jové. Torra va explicar-ho el passat dilluns en un acte que va organitzar la seva Oficina com ex-president a l’Auditori Irla de Girona i en el qual també van participar el seu advocat, Gonzalo Boye, i l’editor del digital Vilaweb, Vicent Partal.

En la seva primera intervenció en aquest acte, introduït pel seu cap de gabinet, Pere Cardús, Torra va afirmar que “el president de Catalunya ha hagut de demanar a la comissió del Parlament que investiga l’espionatge de Pegasus que, home!, estaria bé que ja que era el president en exercici se’m cités perquè jo, potser, podria aportar alguna informació rellevant. I sembla ser que m’han escoltat i se’m citarà per poder explicar això a la ciutadania. Alguns dels nostres representats polítics penso que no és que no estiguin a l’alçada sinó que estan molt darrere d’un un fet tant greu que ha passat en aquest país com és el que l’espionatge a ciutadans, polítics, advocats, periodistes ha suposat”.

Aquest espionatge va ser denunciat pel col·lectiu canadenc Citizen Lab el 18 d’abril de l’any passat. El va batejar com a CatalanGate i va penjar un informe al seu web, coordinat per l’independentista Elies Campo, al qual havia fitxat un parell de mesos abans de publicar-lo. El Catalangate era una operació propagandística preparada al milímetre per presentar com a víctimes les persones implicades en l’organització del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i la posterior declaració d’independència. L’operació sembla, però, que no ha donat els fruits que Torra esperava, tot i que al Parlament s’hagi creat la comissió que investiga aquest cas i que ha estat motiu de nombrosos actes i denúncies per part de les suposades víctimes i de les plataformes independentistes Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

L’ex-president de la Generalitat acusa a ERC de no haver volgut utilitzar aquesta campanya per posar en dificultats al govern espanyol i, a l’inrevés, haver-li donat suport, aprovat els seus pressupostos i participat amb ell en una Taula de Diàleg per tractar de les relacions entre Catalunya i Espanya. “No hem sabut utilitzar el CatalanGate per generar conflicte amb Espanya”, va dir Torra i va afirmar que ha patit una “enorme decepció” perquè els diputats independentistes no van abandonar el Congrés dels Diputats després que Citizen Lab publiqués el seu Catalangate. Va carregar especialment contra ERC i el govern de la Generalitat minoritari actual d’aquest partit i va assegurar que “hi ha hagut un interès mastodòntic per anar-lo tapant i evitant que se’n parli”.

“S’ha volgut enviar el missatge de la pacificació”, es va lamentar Torra. Ell no vol pau; vol conflicte.

(Visited 288 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari