Albiach, partidària que Montero vagi a la llista de Sumar

La cap dels comuns dona per tancada, sense negar-la, la qüestió de si ERC i Podemos han estat negociant una aliança electoral

Jéssica Albiach

Jéssica Albiach, la cap de files d’En Comú Podem, s’ha mostrat aquest dimecres “molt optimista” sobre l’elaboració d’una candidatura conjunta d’esquerres sota la marca Sumar, la proposta política de la vicepresidenta Yolanda Díaz, i ha apostat per incloure-hi la ministra d’Igualtat, Irene Montero.

Albiach, en declaracions a RTVE, ha defensat que si Montero vol ser a les llistes, “evidentment” hi ha de ser, ja que considera que “és un actiu polític, sens dubte”, i que ha fet una bona feina al capdavant d’Igualtat.

A més, ha dit que no creu que l’exvicepresident i exdirigent de Podemos Pablo Iglesias vulgui entorpir les negociacions per una candidatura de Sumar, tot i que ha assegurat que no ha entès les seves declaracions.

Albiach, d’altra banda, ha donat per tancada la controvèrsia sobre si ERC i Podemos han negociat en clau d’aliança electoral, que ha considerat “un capítol desafortunat”, però no ha negat que això hagi passat, indicant que “ERC ahir ho va desmentir” i que “no tiraré més llenya al foc”.

La cap de files dels comuns al Parlament, a més, ha defensat que l’alcaldessa en funcions de Barcelona i alcaldable de BComú, Ada Colau, que va quedar tercera a la capital catalana les darreres eleccions municipals, ha aconseguit “un resultat espectacular”. “És molt important quedar primera o és molt important ser capaç de teixir aliances”, ha plantejat en la mateixa entrevista.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari