La sequera provoca pèrdues de 3.600 quilos per hectàrea el cereal de secà

Agroseguro calcula que haurà de pagar entre 40 i 43 milions en indemnitzacions a Catalunya, quatre cops més que el 2022

Peritatge a Granyena de Segarra

Foto: ACN, Oriol Bosch

Les pèrdues que la sequera ha provocat als productors catalans de cereal de secà han ensorrat el rendiment dels camps dels 4000 quilos per hectàrea que es registren amb una pluviometria normal als 400, segons l’estimació dels tècnics de l’Agrupació Espanyola d’Entitats Asseguradores de les Assegurances Combinades (Agroseguro) recollida per l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Els perits ja han passat per 30.000 de les 110.000 hectàrees que els han reclamat a Catalunya -d’un total de 130.000 assegurades- i el director general d’Agroseguro a Catalunya, Xavier Joana, ha manifestat aquest dimarts que s’han fet realitat les pitjors previsions.

En concret, a partir d’aquesta mostra, Joana ha xifrat entre els 40 i els 43 milions d’euros les indemnitzacions que hauran de pagar als productors catalans de cereal de secà, 25 milions dels quals a les comarques de Lleida.

El 2022, Agroseguro va pagar 114 milions d’euros en indemnitzacions per 105.000 hectàrees afectades, dels quals 11,5 milions van correspondre a cereals i la resta, a fruita.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari