El Parlament reprova Raquel Sánchez per la gestió de Renfe

La cambra catalana reclama el traspàs "definitiu i integral" de Rodalies

  La ministra de Transports, Raquel Sánchez, a l'hemicicle del Congrés

  El Parlament de Catalunya ha aprovat una moció per reprovar la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, per la “constant ineficàcia” en la gestió del servei de Renfe i Adif a Catalunya i per la “incapacitat” per adoptar mesures per fer front a les incidències. Aquest punt s’ha aprovat amb els vots d’ERC, Junts, la CUP i el PPC i l’abstenció de comuns i Vox.

  A proposta d’ERC, la cambra ha aprovat una moció on també exigeix el traspàs “definitiu i integral” de Rodalies a la Generalitat perquè es pugui assumir la gestió íntegra del sistema ferroviari català. Així, reclamen la cessió de la titularitat de les infraestructures que puguin ser segregades de la xarxa ferroviària d’interès general dins de Catalunya, i també la transferència dels recursos.

  El Parlament també exigeix l’execució “immediata” de les partides pressupostàries de les inversions del servei de Rodalies pendents, com el Pla Rodalies, i també les que siguin necessàries per restaurar la normalitat del servei. A més, també ha aprovat demanar al govern català que reclami a l’executiu espanyol el rescabalament del cost dels mitjans alternatius de transport que la Generalitat va habilitar després de l’avaria de l’R2 Sud de Rodalies del maig.

  Els grups parlamentaris han apostat, d’altra banda, per crear una comissió d’investigació sobre el servei de Rodalies a Catalunya els darrers anys. Aquest òrgan hauria de tenir com a objectius “mínims” valorar els costos econòmics i socials que han provocat les deficiències del servei, quantificar el dèficit d’inversió i les necessitats que es requereixin per situar la xarxa de Rodalies en un estat òptim i esclarir les responsabilitats polítiques i tècniques que han portat a la situació actual.

  (Visited 48 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari