Els abusos policials són els casos més denunciats a SOS Racisme a Catalunya

És la primera vegada en cinc anys que assumeixen més casos de racisme policial que entre particulars

Presentació de l'informe anual del 2022 de SOS Racisme

Foto: @SOSRacis

L’informe anual del 2022 de SOS Racisme revela que, a Catalunya, les principals denúncies que arriben a l’associació estan relacionades amb discriminacions i abusos perpetrats per membres dels cossos de seguretat pública. L’any passat, el Servei d’Atenció i Denúncia (SAID) va atendre un total de 584 persones, de les quals 414 s’adreçaven per primera vegada a SOS Racisme. D’aquestes noves demandes d’atenció, 337 casos van ser identificats com a constitutius de racisme, i 110 van ser assumits com a casos nous el 2022, segons l’informe.

El 22% dels casos assumits estaven relacionats amb agressions i abusos de cossos policials, sobretot per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona i dels Mossos d’Esquadra. Concretament, l’any passat l’associació va assumir 24 casos i va treballar en 45 que no s’han pogut denunciar, sumant un total de 69 situacions de racisme identificades pel SAID. SOS Racisme destaca que “és la primera vegada en cinc anys que assumeixen més casos de racisme policial que entre particulars”, i assenyala que, tot i ser la tipologia amb una quantitat més gran de casos assumits, “també té el percentatge més alt d’infradenúncia dels últims anys”.

En declaracions a El Periódico, l’advocat Josep Granados explica que “hi ha un entramat de pràctiques poc garantistes i discriminatòries que comprometen l’èxit i posen en dubte els drets humans”. La coordinadora de l’associació, Kaire ba Dejuan, afegeix que “hi ha comunitats que no estan representades per la policia”, i assenyala que “les forces de seguretat no responen a la demanda de totes les persones que viuen a Catalunya, sinó d’una part, i molta gent no se sent protegida per elles”.

(Visited 22 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari