CCOO reclama mesures a la Generalitat contra les agressions a treballadors de trens i metros

El sindicat es queixa que fa dos mesos que espera una resposta després d'haver-se reunit amb Interior i Territori

Parada de l'avinguda Carrilet de la L1 del metro de Barcelona

CCOO ha exigit aquest dimarts al govern de la Generalitat de Catalunya una “resposta clara” a les agressions i incidents incívics que pateixen diàriament els treballadors del metro de Barcelona, Renfe, FGC, Contractes Ferroviàries i els serveis d’atenció a clients.

El sindicat s’ha queixat que “fa dos mesos que esperem resposta” després d’haver-se reunit el febrer i el març amb representants dels departaments d’Interior i Territori.

En aquest període, segons destaca CCOO, l’avaria de l’R2 sud de Rodalies ha incrementat la tensió entre els usuaris i “el clima de crispació pública”, situació que alerta que està patint “la baula més feble i exposada de tota la cadena de responsabilitats: els treballadors i les treballadores”.

CCOO culpa de les incidències que indignen els usuaris a la manca de personal a les plantilles, la pèrdua de la consideració d’agents de l’autoritat, la insuficiència en les infraestructures, la recuperació de l’activitat turística i l’augment d’usuaris, la ineficàcia de protocols, la manca de coordinació entre les empreses i les administracions, i una presència policial que jutja insuficient, recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari