Pimec preveu 700 ME en pèrdues per sequera als cultius de l’Urgell

La patronal alerta d'una "crisis alimentària i social" i reclama una reacció

Compareixença de Pimec

Foto: ACN, Anna Ferràs

Pimec, la patronal catalana de la petita i mitjana empreses, ha xifrat en 700 milions d’euros les pèrdues que preveu si la sequera mata els arbres i els cultius a l’Urgell. Pel que fa a l’afectació actual a les comarques del Segrià, la Segarra i les Garrigues, i al canal d’Urgell, l’estimació és de 160 milions d’euros.

Aquesta patronal alerta del que descriu com una “crisi alimentària i social” que pot portar les zones rurals de Catalunya a un punt de no retorn, per la qual cosa advoca per una planificació a llarg termini i critica que no s’hagi fet encara, després de 23 mesos sense pluges. Pimec, en aquest sentit, considera que “es va tard”.

El president de Pimec a Tarragona, Jordi Ciuraneta, que va ser conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (2015-2016), ha reclamat a les administracions que “vagin més enllà de gestionar normatives” perquè considera que el país ha de decidir “quin projecte territorial i agroalimentari defensa”, entre “un model de territori viu o sense ningú” que produeixi aliments.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari