Jové presenta la seva defensa al TSJC i reivindica la legitimitat de convocar un referèndum

El dirigent denuncia els procediments per investigar i la falta de control de l'actuació policial l'1-O

Josep Maria Jové (ACN)
Josep Maria Jové (ACN)

El president de Consell Nacional d’ERC i president del grup parlamentari dels republicans, Josep Maria Jové, ha presentat aquest dimarts l’escrit de defensa de cara al judici per l’1-O que es farà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). “Aquest és el judici del referèndum, un judici a la voluntat democràtica d’una majoria amplíssima de la societat catalana”, defensa Jové.

En l’escrit, el dirigent republicà reivindica la legitimitat democràtica de convocar un referèndum, avalat tant per majories parlamentàries com per programes electorals no impugnats. “La convocatòria i celebració d’un referèndum com el que s’enjudicia mai podrà ser sancionada penalment ni ser qüestionada la seva legitimitat democràtica”, diu el text.

La fiscalia demana 7 anys de presó i 32 d’inhabilitació per a Jové, i sis de presó i 27 d’inhabilitació per a Lluís Salvadó, número 3 d’Economia el 2017 pel delicte de malversació agreujada. Pel que fa a l’actual consellera de Cultura, Natàlia Garriga, reclama un any d’inhabilitació i 28.000 euros de multa per desobediència. Per la seva banda, l’advocacia de l’Estat no acusa Salvadó però sí a Jové.

Jové denuncia que s’ha articulat judicialment una causa general contra l’independentisme i al voltant de l’1-O. I per això l’escrit de defensa detalla l’operatiu policial que va treballar, segons ell, sense control judicial per construir la seva causa i articular una “investigació prospectiva sobre cap fet concret, ni en relació a cap persona concreta, basant-se en una criminalització d’ideologies i de projectes polítics legals i legítims”. En aquest sentit, el dirigent dels republicans alerta del canvi en la jurisprudència espanyola per avalar ser independentista com a “indici de criminalitat”.

(Visited 11 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari