Unió de Pagesos treu els tractors per exigir mesures urgents per la sequera

Avisen que la situació és “greu” per a la pagesia però que també ho serà pels sectors que en depenen

Unió de Pagesos (UP) ha convocat diverses mobilitzacions aquest dimarts a Catalunya per reclamar mesures urgents contra la sequera a Tarragona, Lleida, Vic i Girona. Alguns indrets de Lleida han estat ocupats per tractors com a mostra de protesta per la gestió de l’aigua i, algunes persones s’han dirigit a la Subdelegació del Govern per protestar. A Vic s’ha organitzat una marxa cap a l’oficina de l’Agència Tributària

La manifestació critica la “incertesa” sobre l’abast de la manca d’aigua i reclama al govern espanyol que “clarifiqui” l’escenari que hi ha i que “prengui mesures” perquè la pagesia pugui tirar endavant. El sindicat agrari també diu que s’ha de posar fi “als preus ruinosos, a uns costos de producció desbocats, els danys de fauna cinegètica i protegida, les importacions sense complir les exigències, l’especulació i la depredació dels parcs agraris, l’agressió a la ramaderia, la burocratització i la discriminació als serveis públics al món rural”. El coordinador d’UP a Lleida, Josep Sellart, ha avisat que la situació és “greu” per a la pagesia però que també ho serà per a la resta de sectors que en depenen.

A més, UP considera “imprescindible” que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE)  informi amb transparència de la gestió dels recursos hídrics de la conca de l’Ebre i dels diversos sistemes que l’integren, i demana al govern central que “assumeixi responsabilitats” per la “mala gestió de l’aigua”.  La setmana que ve es farà una altra tractorada fins a Saragossa.

 

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari