La Generalitat anuncia que expropiarà habitatges buits a partir del 2024

Defensa que l’incompliment de la funció social en una propietat pot comportar l’adopció de mesures establertes en la legislació

La portaveu del govern, Patrícia Plaja

El govern de la Generalitat ha acordat començar un procés d’expropiació d’habitatges buits des de fa més de dos anys de manera injustificada i que “incompleixen la funció social de la propietat”. Així ho ha comunicat la portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, després de la reunió del Consell Executiu. Plaja ha afirmat que “el dret de l’habitatge s’ha de respectar i el Govern (català) es va comprometre a fer tot el que estigui al seu abast per garantir-ho. Això passa per augmentar el parc públic d’habitatge i fomentar la promoció d’habitatge assequible i social”.

La portaveu ha declarat que “l’incompliment de la funció social en una propietat pot comportar l’adopció de mesures establertes en la legislació de la matèria de sòl, i això inclou l’expropiació forçosa en els casos establerts legalment”. L’executiu de Pere Aragonès espera poder disposar dels primers habitatges a partir del 2024.

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha donat més detalls i ha explicat que s’ha iniciat una primera fase d’aquesta iniciativa en un perímetre de catorze municipis, que són Cornellà de Llobregat, Figueres, Lloret de Mar, Mataró, Mollet del Vallès, Reus, Roda de Berà, Rubí, Salt, Tarragona, Valls, Vic, Viladecans i Vilanova i la Geltrú.

Fernàndez ha dit que “hem activat una eina que no s’havia utilitzat mai. Els grans tenidors propietaris d’aquests habitatges buits tenen un mes per acreditar legalment que tenen residents. En cas contrari, s’iniciarà tot aquest procediment. Primer passa per acordar un preu de compra, o bé que es posin en lloguer social. El nostre objectiu és mobilitzar tots aquests habitatges per incrementar el parc de lloguer social per donar respostes a la gent en situació de vulnerabilitat i, en cas de no donar-se cap d’aquestes qüestions, s’activarà el procediment d’expropiació de la titularitat”.

A més, el govern català ha impulsat les actuacions necessàries perquè l’hidrogen d’origen renovable es consideri “una matèria primera i un vector energètic de prioritat estratègica”, segons ha explicat Patrícia Plaja. També es treballarà per la creació del Centre Català per la Descarbonització de la Indústria, “un espai de recerca i transferència de coneixement que aglutini i impulsi activitats R+D+I (Recerca+Desenvolupament+Innovació)”. Alhora, es desenvoluparan les mesures necessàries “perquè la vall de l’hidrogen verd sigui una realitat a casa nostra”.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari