Els socorristes de platges de Barcelona anuncien una vaga indefinida per impagament

Els treballadors reclamen el pagament de les nòmines d'abril a l'empresa concessionària, Aunar Group

Una torre de vigilància dels socorristes de platges

Foto: @socorristasbcn

Els socorristes de platges de Barcelona han anunciat una vaga indefinida a partir del 16 de maig després que l’empresa que té la concessió d’aquest servei a la capital catalana, Aunar Group, no els hagi pagat el sou del mes d’abril. Ho ha apuntat la CGT a través d’un comunicat, en el qual explica que l’empresa “no podrà afrontar les nòmines del mes d’abril a causa dels problemes financers que travessa”. A més, Aunar Group ha comunicat que podria presentar un concurs de creditors, fet que suposaria “deixar la ciutat sense un servei d’emergència bàsic”, afirma el sindicat.

“Exigim cobrar les nòmines immediatament, o bé per part de l’empresa o bé amb els 216.114 euros que l’Ajuntament de Barcelona reté com a garantia definitiva del contracte”, reclama la CGT, que defensa que l’assumpte “no pot esperar per la gravetat que comporta per als treballadors l’impagament de l’habitatge, els serveis bàsics i fins i tot l’alimentació”. “Això requereix una solució immediata i sense dilació”, assegura al comunicat.

El sindicat també assenyala que Aunar Group “atempta contra els acords sindicals adquirits” el 2016 sobre el càlcul de l’extensió de contracte sobre l’excedent d’hores a la jornada que es realitza a les platges de Barcelona. En aquest sentit, han destacat que l’empresa està pagant aquest excedent d’hores com a ordinàries i no com a extraordinàries: “No estem en contra de fer hores extres, però volem que es comptabilitzin aquestes hores que excedeixen la jornada diària”, apunta la CGT.

Segons els representants dels treballadors, l’empresa responsabilitza l’Ajuntament de Barcelona  per no haver presentat la documentació dels informes jurídics del càlcul d’extensió, una problemàtica que el sindicat atribueix “al model de gestió deficient i ineficaç que apliquen els ajuntaments a les platges”. D’altra banda, la CGT assenyala que a aquestes irregularitats s’hi sumen d’altres com no fer correctament l’avís perquè els socorristes es presentin en temps i forma per a la campanya del 2023 i es reincorporin; un desemparament en la gestió del servei en el seu darrer any de licitació; la formació pendent de l’any 2022; i la manca de material de protecció.

La temporada de bany s’inicia el mes d’abril a Barcelona, segons el calendari del consistori municipal, i és a partir de llavors quan els equipaments destinats a salvament i socorrisme de les platges estan oberts al públic.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari