El Tribunal de Montpeller tomba el reglament que permetia l’ús del català als plens de la Catalunya Nord

Els Banys, Elna, Portvendres, Tarerac i Sant Andreu de Sureda acudiran al Tribunal d'Apel·lació de Tolosa

L'alcalde d'Elna, Nicolàs Garcia, a la dreta en el judici a Montpeller

El Tribunal Administratiu de Montpeller (França) ha anul·lat el canvi de reglament dels ajuntaments d’Elna, Els Banys, Tarerac, Portvendres i Sant Andreu de Sureda (Catalunya Nord) que permetien parlar en català als plens a condició de traduir les intervencions al francès.

El tribunal argumenta que la llengua francesa és la llengua de l’Estat, tal com estableix la Constitució francesa, i que no pot ser relegada a llengua de traducció. Els ajuntaments afectats consideren que es tracta d’una “bufetada” a la llengua i han anunciat que acudiran al Tribunal d’Apel·lació de Tolosa.

L’advocat que porta el cas, Mateu Pons, assegura que malgrat la decisió judicial, la sentència obre la porta de forma “implícita” a parlar primer en francès i després traduir-ho al català. L’Ajuntament de Portvendres ja ha avançat que modificarà el reglament en aquest sentit. “I a veure què fa el prefecte”, ha dit l’alcalde Grégory Marty.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari