El Constitucional avala la llei de l’avortament de Zapatero 13 anys després

La sentència del tribunal compta amb quatre vots particulars contraris dels magistrats conservadors

Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat aquest dimarts per majoria el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel PP contra la llei de l’avortament del govern de José Luis Zapatero el 2010. La sentència compta amb quatre vots particulars contraris dels magistrats conservadors i un de concurrent de la magistrada progressista María Luisa Balaguer.

Amb aquest aval, el TC consagra l’avortament com un dret de la dona emmarcat en el dret a la integritat personal i, en aquest sentit, en la lliure autodeterminació. El ple del tribunal també ha donat el seu vistiplau la constitucionalitat de l’article de la llei del 2010 que regula la possibilitat que els metges es declarin objectors de consciència per no practicar avortaments.

La llei del govern de Zapatero estableix un model de terminis que reconeix el dret de la dona a avortar en les primeres 14 setmanes de gestació sense haver de donar explicacions ni haver de complir cap requisit, i fins a la 22 si existeix risc “greu” per a la salut.

(Visited 3 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari