El Congrés insta el govern central a finançar la modernització del Canal d’Urgell

La proposició no de llei d'ERC, transaccionada amb el PSOE, també reclama a l'executiu un seguiment a la sequera

Sèquia del Canal d'Urgell

Foto: ACN, Oriol Bosch

La Comissió d’Agricultura del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts una proposició no de llei que insta el govern d’Espanya a “participar en el finançament de la modernització dels regadius, concretament en els del Canal d’Urgell que impulsa la Generalitat”.

La iniciativa, promoguda per ERC i transaccionada amb el PSOE, ha tirat endavant amb els vots a favor de totes formacions tret del PP, els nou representants del qual s’han abstingut, i Ciutadans, l’únic representant del qual ha votat en contra.

Aquesta proposició, segons recull l’ACN, reclama a l’executiu de Pedro Sánchez que mantingui “un seguiment continu de la situació de la sequera, en coordinació amb les Organitzacions Professionals Agràries i altres administracions públiques, amb la finalitat de continuar adoptant mesures de suport al sector agrari i ramader en l’àmbit fiscal, laboral, financer i hidràulic”.

A més, el text proposa al govern central que “prossegueixi les tasques de millora de les línies d’assegurances de les explotacions agrícoles i ramaderes”.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari