El Parlament Europeu vol que l’Europol se sumi a investigar Pegasus

Els eurodiputats donen per fet que el govern espanyol està darrere el 'Catalangate'

El president del comitè del Parlament Europeu que investiga Pegasus, Jeroen Lenaers

El Parlament Europeu demana una investigació “completa, justa i eficaç” de l’espionatge il·legal amb el programari Pegasus a Espanya i abordar la reforma del CNI.

La Comissió d’Investigació de l’Eurocambra sobre Pegasus vol que l’Europol es pugui afegir a les investigacions, i que es posi en marxa la reforma del marc legal del Centre Nacional d’Intel·ligència que va anunciar fa un any Pedro Sánchez.

Així ho recomana l’informe votat aquest dilluns a Estrasburg i que és el resultat d’un any i tres mesos avaluant la situació a estats membres com Espanya, Grècia, Xipre, Polònia i Hongria. El text ha estat aprovat en comissió i les recomanacions aniran al ple de l’Eurocambra abans de l’aturada de l’estiu.

En el document, els eurodiputats donen per fet que el govern espanyol està darrere el Catalangate i, alhora, lamenten la falta d’informació que els han proporcionat les autoritats estatals per justificar l’espionatge.

En aquest sentit, exigeixen una investigació “justa i efectiva” dels casos d’espionatge no reconeguts pel CNI i demanen a l’Estat que ofereixi més informació sobre les escoltes que hi va haver amb l’argument de la seguretat nacional.

(Visited 18 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari