Xavier Antich i Dolors Feliu a la Comissió Pegasus del Parlament: Festival de mentides i silencis

Els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural justifiquen les contradiccions del ‘Catalangate’ dient que s’han usat metodologies forenses diferents en els peritatges però han fet servir la mateixa

Xavier Antich, Dolors Feliu, a la comissió Pegasus del 5 de maig, al costat del seu president, Josep Maria Jové

Els presidents d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, i de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu, han deixat caure nombroses mentides i han defugit la resposta a qüestions vitals sobre el rigor de l’informe batejat com a Catalangate en la seva compareixença aquest matí a la comissió Pegasus del Parlament. Ambdós han afirmat que el primer cas d’espionatge amb aquest programa a una de les suposades víctimes del CatalanGate es va produir el 2015, quan Pegasus encara no existia. També tant Antich com Feliu han assegurat que les contradiccions entre els peritatges que s’han fet es deuen a que han usat metodologies diferents quan, en realitat, tots s’han realitzat amb la mateixa metodologia.

D’altra banda, els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural no han respost les preguntes directes que els han fet els diputats del PSC i Ciutadans Òscar Aparicio i Ignacio Martín sobre com i quan es va produir la connexió entre aquestes entitats i el col·lectiu canadenc Citizen Lab que va publicar el CatalanGate o quin paper va jugar en aquesta relació Elies Campo, l’activista independentista que el va coordinar.

Antich i Feliu han insistit en què hi ha 65 persones partidàries de la independència de Catalunya que han estat espiades amb els programaris maliciosos Pegasus i Candiru però no han explicat perquè les 65 persones espiades segons Citizen Lab són diferents de les 65 espiades segons el web catalangate.cat creat per l’ANC quatre mesos abans que es fes públic l’informe. El president d’Òmnium ha intentat justificar aquesta anticipació en la compra del domini adduint que ja sabien que s’estava preparant l’informe. Dolors Feliu s’ha referit a la preocupació mostrada per diversos relators de les Nacions Unides perquè totes les persones espiades fossin catalanes quan al llistat de suposades víctimes hi apareixen els bascos Arnaldo Otegi i Jon Iñarritu.

Els presidents de les dues plataformes independentistes s’han preguntat perquè es van produir aquests espionatges i s’han limitat a dir que era perquè s’anava contra l’independentisme, però no han fet cap al·lusió a que, durant el període en que se suposa que es van produir les infeccions, estava funcionant la trama russa del procés, amb negociacions entre governants catalans i emissaris del Kremlin per aconseguir el suport a la causa independentista.

El que sí que ha reconegut Dolors Feliu és que el CatalanGate servirà per intentar anul·lar tots els judicis en què estan implicades persones pendents de sentència per la seva vinculació amb la trama russa del procés, la creació del Tsunami Democràtic o altres delictes. Una tesi que, segons els crítics amb aquest muntatge, és la raó fonamental de la seva existència.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari