Milers de persones es manifesten a Catalunya per reclamar millors salaris

CCOO i UGT plantejaran una "gran mobilització" si abans de l'estiu no hi ha acord amb la patronal

Manifestació del Primer de Maig del 2023 a Barcelona (ACN)
Manifestació del Primer de Maig del 2023 a Barcelona (ACN).

Més de 2.000 persones es manifesten aquest Primer de Maig pel centre de Barcelona per reclamar un augment de salaris i revertir la creixent pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors. La marxa convocada pels sindicats majoritaris, CCOO i UGT, es fa sota el lema “Apujar salaris. Abaixar els preus. Repartir beneficis” i també serveix per “celebrar” fites recents com la reforma laboral, l’augment del salari mínim i la reforma de les pensions.

Els manifestants han cridat càntics com “Salari o conflicte”, “Resignar-se és perdre” i “Amb les coses de menjar no s’hi juga”. Durant la marxa, també han llegit un manifest contra la sinistralitat laboral advertint que “l’únic nombre acceptable de morts a la feina és zero”.

CCOO i UGT han advertit que plantejaran una “gran mobilització” si abans de l’estiu no hi ha acord amb la patronal per augmentar salaris. El secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha dit que és “egoista i indecent” que les empreses bloquegin augments en els convenis col·lectius i ha advertit que els governs no poden seguir com a “espectadors”. El secretari general de la UGT, Camil Ros, ha negat que les empreses no tinguin marge per apujar sous i ha dit que si els treballadors tenen dificultats per arribar a finals de mes “és perquè les patronals només busquen els seus beneficis”.

Girona i Tarragona reclamen pujades salarials

Un miler de persones es manifesten a Girona avui: “Volem arribar a final de mes”. A les portes de les properes municipals, els sindicats majoritaris reclamen als partits polítics d’esquerres que garanteixin els drets de la classe treballadors i de la majoria social. “Demanem als treballadors que votin opcions progressistes que estiguin a favor dels interessos de les classes treballadores, i no a aquells retrògrads que volen tancar a les dones a casa i que els empleats anem perdent drets”, ha afirmat la secretària general de CCOO a les comarques gironines, Belén López.

Més de mig miler de persones es manifesten a Tarragona per reclamar millors salaris per contrarestar la pujada inflacionista dels darrers mesos i han exigit a l’empresariat que repeteixi els beneficis aconseguits durant els anys de covid. “Des de la pandèmia, les empreses han guanyat molts diners i se’ls han quedat sense repartir-los entre la classe treballadora, ara és el moment que aquests diners vagin directament als treballadors perquè al final són els qui surten a comprar i a gastar”, ha manifestat Mercè Puig secretària general de CCOO de Tarragona.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari