El PSC s’obre a un “règim transitori” per sancionar ajuntaments per la sequera

No accepten l'1 de juliol com a límit per començar a sancionar els que no compleixin les mesures del govern català

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero (ACN)
La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero (ACN)

El PSC s’obre a fixar un termini sense “data concreta” per posar sancions als ajuntaments per la sequera. La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha reiterat aquest dijous que no accepten l’1 de juliol com a límit per començar a sancionar els municipis que no compleixin les mesures exigides pel govern català, però veurien amb bons ulls marcar un “règim transitori” que doni temps als ajuntaments per fer les obres necessàries.

Romero ha anunciat que aquest dijous es reunirà per separat amb el govern de la Generalitat i amb Junts per negociar solucions al problema de la sequera. Els socialistes asseguren que “la sintonia amb Junts és bona”, però recriminen a l’executiu d’ERC la seva “inacció” en les últimes quatre setmanes. La portaveu també ha carregat contra la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, per la situació al canal d’Urgell. “Li demanem que no condicioni els recursos, després ja buscarà la complicitat d’Espanya”, ha dit.

En la cimera per la sequera a finals de març els socialistes van rebutjar un acord amb l’executiu català per la moratòria del règim sancionador, ja que exigien ajornar les sancions almenys fins al setembre. Junts ha posat sobre la taula una proposició de llei sobre la sequera que torna a plantejar l’1 de juliol com a data límit per multar els ajuntaments, però el PSC manté la seva oposició i busca “una fórmula” per donar un espai de temps als ajuntaments.

(Visited 6 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari