Un gran propietari obrirà 120 pisos turístics en un sol bloc en plena prohibició a Barcelona

La immobiliària va demanar les llicències el 2019, just després que la justícia anul·lés la primera normativa del govern Colau, i un jutge dona la raó a l'empresa

Un bloc pot passar a ser de pisos turístics (RAC1)

En plena prohibició per obrir nous pisos turístics a Barcelona, un gran propietari ha aconseguit llicències per crear un dels edificis d’ús turístic més grans de la ciutat. Es tracta d’un bloc amb 120 pisos al carrer Tarragona, entre els carrers València i Aragó.

Segons ha avançat RAC1, el propietari, Immobiliària Gallardo, ja ha començat a fer fora algunes famílies, i la resta viuen amb les molèsties de les obres i la incertesa de la futura convivència amb els turistes.

De moment, a partir del maig ja hi haurà una desena de pisos turístics en marxa. Es lloguen a 200 euros la nit i, en el cas de dates amb més demanda, com els dies dels concerts de Coldplay a Montjuïc, superen els 600 euros.

L’origen de tot aquest trasbals és una escletxa judicial a l’ordenança que prohibeix la concessió de noves llicències per a pisos turístics. El propietari d’aquest bloc va demanar les llicències el 2019, just després que la justícia tombés la primera normativa del govern d’Ada Colau. La sentència no era ferma, però els jutges han donat la raó al propietari.

L’Ajuntament va aprovar la prohibició el 2017. El 2019, el TSJ la va anul·lar per una qüestió formal. I és llavors quan la propietat va demanar les llicències i l’estiu passat la justícia les va donar per bones.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha assegurat que l’Ajuntament demanarà a la Generalitat “que faci tots els canvis legislatius necessaris” per poder revocar les 120 llicències turístiques.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari