Sindicats i patronals xoquen per l’increment salarial a les portes del Primer de Maig

CCOO diu que les empreses "s'estan passant de rosca" i PIMEC avisa del risc de disparar-se "un tret al peu" apujant sous

El president de PIMEC, Antoni Cañete, el secretari general d'UGT a Catalunya, Camil Ros, el secretari general de CCOO Catalunya, Javier Pacheco, i la vicepresidenta de Foment, Virginia Guinda, en una taula de debat al Congrés del Treball de Catalunya (ACN)
El president de PIMEC, Antoni Cañete, el secretari general d'UGT a Catalunya, Camil Ros, el secretari general de CCOO Catalunya, Javier Pacheco, i la vicepresidenta de Foment, Virginia Guinda, en una taula de debat al Congrés del Treball de Catalunya (ACN)

Els sindicats Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) han xocat aquest dimecres amb les patronals Foment del Treball i PIMEC per la necessitat d’actualitzar salaris per fer front a la inflació. A pocs dies pel Primer de Maig, Dia Internacional dels Treballadors, els sindicats han aprofitat un debat celebrat al Congrés del Treball de Catalunya per criticar l’actitud patronal en aquest tema. El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha lamentat que les empreses “s’estan passant de rosca amb l’acumulació de beneficis en una crisi inflacionària”, i Camil Ros, d’UGT, també ha apostat per reclamar millores i ha recordat que en tots els conflictes salarials viscuts fins ara a Catalunya s’ha arribat a acords.

El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha alertat del risc de disparar-se “un tret al peu” renunciant a activitat i productivitat.”Si amb la inflació que tenim, la crescuda de les matèries primeres i el preu del transport s’incrementen els sous sense tenir en consideració res (…) ho farem, però tancarem l’empresa”, ha avisat. En aquest sentit, ha recordat la situació de fragilitat que pateixen moltes petites i mitjanes companyies, i ha avisat que cal preservar la viabilitat del teixit empresarial. “Hem de pagar els millors salaris possibles, però que no ens facin tancar activitat”, ha demanat.

En la mateixa línia, la vicepresidenta de Foment del Treball, Virginia Guinda, ha assenyalat que el “marge d’error” que ofereix el complex context actual és “petit”, i que “hem de fer les coses ben pensades, no per impulsos i aplicant el sentit comú des de totes les parts”. D’altra banda, ha recordat que les empreses han d’anar bé per poder beneficiar als treballadors. Segons Pacheco, les companyies s’estan aprofitant de la inflació i la pujada de preus per fer una “acumulació escandalosa de beneficis” que s’hauria de repartir entre els treballadors en forma de millors sous.

Per part d’UGT, Camil Ros ha defensat la necessitat d’un “nou acord mundial” davant el procés de globalització de les darreres dècades “ha destrossat totes les estructures de l’estat del benestar”. Així mateix, el dirigent ha afirmat que la indústria catalana estava millor quan hi havia aranzels i ho ha culpat a les decisions d’empresaris com Amancio Ortega, que va decidir marxar a fabricar a zones més barates.

(Visited 13 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari