El Síndic de Greuges obre una actuació d’ofici per Rodalies

Giménez-Salinas reivindica que ha de ser un servei públic "fiable" i demana informació als departaments de Territori i Interior per conèixer les accions previstes

Esther Giménez-Salinas

El Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici arran de l’afectació generalitzada a Rodalies des de diumenge passat pel robatori de cable de coure. La síndica Esther Giménez-Salinas ha reivindicat que és “urgent” que Rodalies sigui un servei públic “fiable”.

Giménez-Salinas ha adreçat una petició d’informació al Departament de Territori de la Generalitat perquè expliqui les mesures previstes per garantir els drets dels usuaris a l’assistència, la informació i la qualitat del servei mentre durin les afectacions, així com quina és la data prevista per recuperar la normalitat. També s’ha adreçat al Departament d’Interior per conèixer les accions per evitar els robatoris de coure, recull l’ACN.

La institució ha recordat que en l’informe sobre els drets de les persones en els serveis ferroviaris de Catalunya, del 2016, ja es remarcava que el codi de consum català considera que els transports públics són un servei bàsic, i ha lamentat que les incidències “freqüents” a Rodalies i trens regionals, però, fan que el transport públic “no sigui prou fiable” i que es perdi qualitat.

A més, segons afegeix la mateixa informació, ha recordat que els consumidors tenen dret a la protecció de la seva salut i seguretat, a la protecció dels seus interessos econòmics i socials, així com a la indemnització i reparació dels danys patits i a la seva protecció jurídica, administrativa i tècnica.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari