Manuel Bustos, exalcalde de Sabadell, va ser informador de la policia patriòtica

Segons 'El Món', Bustos va contactar amb Villarejo mitjançant un exdetectiu de Método 3

  Manuel Bustos, exalcalde de Sabadell, atenent els mitjans de comunicació (ACN)

  L’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, condemnat pel cas de corrupció Mercuri, va ser un dels informadors de l’anomenada policia patriòtica en el marc de l’operació Catalunya, segons ha avançat El Món. Bustos hauria arribat a l’excomissari José Manuel Villarejo per la relació que va establir amb l’exdetectiu de Método 3 Antonio Tamarit, un mes després de ser imputat pel cas Mercuri.

  Segons el mitjà citat, la primera trobada va tenir lloc el 3 de setembre del 2014 i Bustos va oferir-se a donar informació sobre presumptes negocis relacionats amb Convergència i sobre altres assumptes com la mala maror dins d’ERC i les empreses de la família Sumarroca. A canvi, l’exalcalde de Sabadell esperava que l’ajudessin a netejar la seva imatge.

  Villarejo, Tamarit i la mà dreta del comissari jubilat Antonio Giménez Raso, que també havia treballat a Método 3, van preparar la reunió amb tot detall. Tamarit va explicar que Bustos afirmava que podia “posar Felip Puig als peus dels cavalls” i que sabia “com robaven al port de Tarragona”. També assegurava que dins d’ERC hi havia “dues o tres persones que volen el cap de Junqueras”, i que tenia informació del major del cos dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, a qui Tamarit defineix com “el mosso d’esquadra aquell tan fill de puta”.

  L’excomissari jubilat va acceptar negociar amb Bustos i va dir a Tamarit que digués a l’exalcalde de Sabadell que no li cobraria res per ajudar-lo en els seus assumptes judicials o d’imatge.

  (Visited 58 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari