L’acusació demana vuit anys de presó per a Bustos per la peça 31 del cas Mercuri

La Fiscalia i Sabadell Lliure de Corrupció atribueixen a l'exalcalde la col·locació de càrrecs propers al PSC

Manuel Bustos

Foto: Jordi Pujolar

La Fiscalia i Sabadell Lliure de Corrupció, la plataforma que exerceix l’acusació popular en el cas Mercuri, han demanat una condemna de vuit anys de presó per a l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos per col·locar tres persones de l’entorn del PSC al Consorci de Residus del Vallès Occidental (CREVOC) i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) els anys 2011 i 2012.

Tant el Ministeri Públic com la plataforma, en concret, acusen Manuel Bustos dels delictes de tràfic d’influències, falsedat documental, prevaricació i malversació de fons públics, i proposen multes de 200.000 euros.

Es tracta dels escrits d’acusació corresponents a la peça 31 d’aquesta macrocausa, centrada en contractacions vinculades amb la corrupció de l’Ajuntament de Sabadell, amb els quals també  demanen cinc anys de presó per a Paco Bustos, germà de l’exalcalde, pels delictes de falsedat documental, prevaricació i malversació de cabals públics, i 12 anys d’inhabilitació especial per a Francisco Fernández, exgerent del CREVOC, per presumpta prevaricació administrativa.

(Visited 68 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari