Bustos retorna al règim tancat després de perdre el tercer grau

El jutge accepta el recurs de Fiscalia contra la classificació que permetia a l'exalcalde de Sabadell sortir els caps de setmana

Manuel Bustos
Manuel Bustos

L’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos torna a estar en règim tancat a la presó, segons ha avançat aquest dimarts Nació Digital. El jutge de vigilància penitenciària li va revocar el passat mes de juliol el tercer grau restringit que li va ser concedit dos mesos després d’haver ingressat al Centre Penitenciari de Lledoners, el 12 de gener, i que la Fiscalia va recórrer el passat mes d’abril.

El Ministeri fiscal va assegurar aleshores que s’havia aplicat el tercer grau de forma “prematura” i que l’exalcalde “minimitza” els delictes que l’han portat a la presó. El jutge ha acceptat així el recurs que havia presentat la Fiscalia.

Bustos compleix una condemna de tres anys per dos delictes de tràfic d’influències per haver retirat multes de trànsit a familiars. Va ser classificat en el règim de tercer grau restringit dos mesos després d’ingressar a la presó. I, des del mes de març, ja podia passar els caps de setmana fora del centre penitenciari, de divendres a diumenge.

Actualment, qui va ser alcalde de Sabadell entre 1999 i 2013 encara ha de seure tres cops més al banc dels acusats. Té tres judicis pendents. Està acusat dels delictes de malversació de cabals públics, tràfic d’influències, prevaricació contra l’administració pública i frau electoral, entre altres.

(Visited 120 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari