Veïns del Carmel es manifesten contra la massificació de turistes als búnquers

Denuncien que els dispositius policials “no funcionen” i exigeixen noves mesures a l’Ajuntament de Barcelona

Manifestació de veïns del Carmel contra la massificació de turistes als búnquers (ACN)
Manifestació de veïns del Carmel contra la massificació de turistes als búnquers (ACN).

Un centenar de veïns han recorregut ahir, 14 d’abril, a la tarde els carrers del Turó de la Rovira per protestar contra les trobades nocturnes massives de turistes que visiten els búnquers del Carmel de Barcelona. Els veïns, que fa anys que assenyalen els fets, han denunciat que els dispositius policials “no funcionen” i han exigit noves mesures a l’Ajuntament per acabar amb els botellots i garantir el descans veïnal. “No tenim les infraestructures suficients, estem farts. Volem un turisme de qualitat”, ha assegurat Daniel Rosa, un dels veïns. Els portaveus asseguren que les mobilitzacions continuaran.

Durant la protesta, els veïns del Carmel han denunciat que amb el model turístic actual el consistori els vol “expulsar del barri”. “Volem que l’Ajuntament ens escolti”, ha demanat Armand Navarro, un dels portaveus l’assemblea de veïns del Turó de la Rovira. Segons ha explicat, els comportaments incívics dels turistes són constants, així com les destrosses a vehicles i mobiliari urbà.

El portaveu ha instat el consistori a sancionar els turistes per beure alcohol a la via pública i a prendre mesures per desallotjar “cada nit” els búnquers. Així mateix, Navarro ha exigit un tancat “eficient” a la zona ja que, segons ha assegurat, el que ha instal·lat l’Ajuntament no resol el problema perquè els turistes es queden al voltant de les tanques. “S’ha fet sense el consens dels veïns”, ha assenyalat.

“Cada dia poden pujar 700, 800 o 900 persones a beure”, ha explicat Navarro. Tot i que és cert que hi ha presència policial, els veïns han insistit a denunciar que actualment els agents no estan multant. “No està funcionant”, ha denunciat.

Més enllà de carregar contra la manca d’acció en les multitudinàries festes, els veïns reclamen un canvi de model turístic que passi del turisme de “festa” al turisme cultural i que d’aquesta manera es respecti l’entorn com un “espai museístic”.

Així mateix, també han lamentat la massificació de les tres línies de bus que arriben a la zona, que estan “col·lapsades” de turistes. “Les persones grans no poden pujar-hi”, ha assegurat Navarro, que alhora ha reclamat que es reservin els autobusos de barri per als veïns.

Al seu torn, Manel Carmona, veí del Carmel des de fa 48 anys, ha lamentat que els búnquers s’hagin convertit en un punt de referència per fer botellots. “Si busques a internet ‘búnquers del Carmel’ només t’apareixen, festes, festes i festes”, ha afirmat. Amb tot, els veïns han insistit en la necessitat que la policia apliqui sancions econòmiques “per tal que la notícia sigui aquesta: ‘He anat als búnquers i m’han multat'”.

(Visited 15 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari